Bel direct: 0180 621 000
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Projecten > Windpark Spui

Windpark Spui, Nieuw Beijerland

Semi-overheid, 15-05-2019

Camerabewaking
Inbraakbeveiliging

Windpark Spui

Wesotronic heeft opdracht gekregen voor 5 windmolens in nieuw Beijerland om daar camera’s en inbraaksystemen te installeren.

Je denkt misschien waarom een inbraaksystemen in een windmolen?  Het komt dus voor dat er wordt ingebroken in de windmolens, de hoofdstroomkabel wordt doorgeknipt, meegenomen en doorverkocht aan een koperboer. Dit is natuurlijk erg vervelend voor de klant. Wij als Wesotronic ontzorgen de klant hierin graag en zorgen voor extra beveiliging van de windmolens. Bij de ingang van het terrein en rondom de toren worden camera’s geplaatst zodat de beheerder een melding krijgt als er ongewenste bezoekers zijn. Mocht de bezoeker onverhoopt toch bij de windmolen komen krijgt de meldkamer een melding d.m.v. het inbraaksysteem van Wesotronic.

Het voortraject van het project bestond uit een lang traject waarin intensief moest worden samengewerkt met de klant. De complexe vragen van de klant hadden te maken met het feit dat er weinig tot geen schade en veranderingen aan de windmolen mochten worden aangebracht. Door alternatieven te bieden heeft Wesotronic de klant kunnen overtuigen dat met minimale veranderingen er een inbraaksysteem in de windmolen zelf kan worden geïnstalleerd.

Als de 5 windmolens in werking zijn brengen ze ruim 70 miljoen kWh per jaar op, wat genoeg stroom is voor ruim 20.000 huishoudens. Daarnaast wordt hiermee 50 duizend ton CO2 per jaar vermeden. Wij als Wesotronic zijn dan ook trots dat we hierin mogen participeren!

Welkom op onze nieuwe website!

Wesotronic + ETB de Noord zijn vanaf 1 maart samen Utron Group.

Melding sluiten