Bel direct: 0180 621 000
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Audiovisueel > Geluid

Dé geluidsspecialist

  • Advies op maat voor jouw ruimte
  • Samenwerking met specialisten
  • Natuurgetrouw en helder geluid

Wij brengen jouw boodschap tot leven

Wesotronic is gespecialiseerd in spraak- en muziekgeoriënteerde geluidsinstallaties. Denk hierbij aan toepassingen in kerken, vergaderzalen, uitvaartcentra, conferentiecentra, onderwijsgebouwen, gemeentehuizen, in de retail en in vele andere grote en kleine ruimten.

Audio-installatie

Specialisten audio-installaties

Voor een deskundig akoestisch ontwerp werkt Wesotronic samen met meerdere akoestische geluidsbureaus zoals M+P en het GeluidBuro, zij laten het bouwkundig ontwerp en het audio-ontwerp samenkomen. Bij het ontwerpen van een geluidsomgeving maken zij gebruik van meet- en rekentools. Op basis daarvan kan een goed advies worden opgesteld voor maatregelen aan de ruimte of voor aanpassingen aan de audio-installatie.

Proces

Het realiseren van goede spraakverstaanbaarheid luistert nauw. Elk project begint daarom met een uitgebreide opname van je eisen en wensen en idealiter een bezichtiging van de betreffende ruimte(s). In geval van nieuwbouw volgt een uitgebreide studie van de tekeningen en geplande staat van afwerking. In veel gevallen wordt ook een akoestisch rapport opgesteld. Pas daarna stellen we een installatie samen die geheel is afgestemd op de behoefte.

Veel relaties (waaronder honderden kerken) in Nederland maken gebruik van een door Wesotronic geïnstalleerde en onderhouden geluidsinstallatie. Lees hier meer over ons aanbod voor kerken.

 

Audiovisuele problemen in uw ruimte? Wij helpen u graag.


Gratis adviesafspraak

Leveranciers waarmee wij werken

Luidsprekers

Een luidspreker, vaak ook speaker genoemd, zorgt er samen met een versterker voor dat het geluid vanaf bijvoorbeeld je mengpaneel, televisie of PA luid en duidelijk hoorbaar wordt. De toepassing is erg belangrijk bij de keuze van het type luidsprekers. Uiteindelijk wil je het (stem)geluid optimaal en getrouw bij je luisteraars krijgen. Worden het kolomluidsprekers, plafondluidsprekers of grote full-range luidsprekers? Wij geven je het perfecte advies voor je ruimte.

De voordelen van onze luidsprekers

✔︎ Precies op maat voor jouw ruimte
✔︎ De beste merken voor stem en muziek
✔︎ Stijlvol weggewerkt

Voorversterkers

Natuurlijk is beeld belangrijk, maar dat betekent niet dat audio vergeten moet worden. Krakerig geluid en slechte verstaanbaarheid zijn funest voor je presentatie. Met één van onze digitale voorversterkingsoplossingen maak je jouw geluidservaring compleet. Het resultaat is een ongeëvenaarde spraakverstaanbaarheid in jouw aula, kerk, boardroom of vergaderkamer.

De voordelen van onze voorversterkers

✔︎ Onmisbaar bij een professionele installatie
✔︎ Het beste geluid met een digitale signaalprocessor (DSP)
✔︎ De oplossing voor elke akoestische uitdaging

Benieuwd naar onze voorversterkers?

Wij vertellen je met plezier alles wat je wilt weten in een vrijblijvende adviesafspraak.

➜ Gratis adviesafspraak

Eindversterkers

Geluid heeft een uitweg nodig naar de luidsprekers. Dit gaat door eindversterkers heen, die ervoor zorgen dat wat de voorversterker of DSP allemaal heeft gedaan met het geluid, uiteindelijk getrouw wordt weergegeven. Voor iedere ruimte of toepassing is er een geschikte versterker waardoor het geluid – dat nu uit het scherm of soundbar komt– op de perfecte manier in een ruimte verspreid wordt. Zo heb je video en geluid in de juiste balans en doe je jouw beeld eer aan met een geweldige geluidservaring.

De voordelen van onze eindversterkers

✔︎ Geluid gelijkmatig verdeeld in de ruimte
✔︎ Optimale verstaanbaarheid
✔︎ Voller geluid bij (bedrijfs)presentaties

Weten wat een eindversterker jou op kan leveren?

Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek en een kopje koffie.

➜ Gratis adviesafspraak

“Wesotronic heeft de complete geluidsinstallatie van ons nieuwe schoolgebouw gerealiseerd, met klasse!”

— Wellantcollege, Boskoop


Bekijk project

Microfoons

Een van de essentiële onderdelen van een geluidsinstallatie, die vaak onderschat worden. De ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds sneller tempo op, dus veroudering ligt op de loer. Als je niet achter wilt lopen, kies je voor een microfoon die past bij wat er van hem verwacht wordt. Wordt het een headset, reversmicrofoon of toch een handmicrofoon? Wij helpen je met raad en daad.

De voordelen van onze microfoons

✔︎ Oor voor akoestiek, te overbruggen afstand en draagcomfort
✔︎ Optimale combi met geluidsinstallatie
✔︎ Binnen elk budget

Zoveel soorten en maten, welke past bij jou?

Tijdens een vrijblijvende adviesafspraak bespreken we al jouw eisen en wensen.

➜ Gratis adviesafspraak

Akoestische oplossingen – panelen

Soms wil de ruimte niet meewerken met je geluid. Op zo’n moment kun je je installatie blijven aanpassen, maar zul je nooit een optimaal resultaat krijgen. Galm of slechte verstaanbaarheid blijven de ervaring verstoren. Daarom bieden wij je onze gepatenteerde panelen die geluid absorberen. We kiezen precies de frequenties die je niet wil horen en passen de panelen hierop aan. Deze unieke panelen geven je niet alleen de ultieme geluidsbelevenis, ze zijn ook nog eens aan te passen aan jouw ruimte en persoonlijke smaak.

Alle voordelen van onze panelen

✔︎ Het beste product van de markt
✔︎ Op muur, plafond of zwevend in de lucht
✔︎ Functioneel, stijlvol en onderscheidend

Second opinion: verbeter de geluidservaring in de kerk

Eindelijk is de gloednieuwe geluidsinstallatie in de kerk klaar voor gebruik. Maar na een tijdje merk je dat het resultaat toch niet is wat je ervan verwacht had. Misschien is de klank niet helder genoeg, laat de verstaanbaarheid te wensen over of is de akoestiek niet in orde. Wij bieden jou de mogelijkheid van een second opinion en geven we je gericht advies voor verbeteringen.

Beneden verwachting

Er komt heel wat kijken bij de perfecte afstelling van geluid in een kerk. Doordat we veel met echo te maken hebt, maar toch een duidelijk stemgeluid over willen brengen, is een specialistische installatie en configuratie vereist. Als dan blijkt dat het geluid piept of rondzingt, is dat erg vervelend. Zeker omdat je net veel geld geïnvesteerd hebt. Ook de kerkgangers zullen je benaderen met de slechte ervaringen die ze hebben. Wat nu?

Onder de loep

Hoe vervelend de nieuwe situatie ook is, Wesotronic AV Solutions, onderdeel van Utron, kan je helpen om er op een positieve manier uit te komen. Met onze second opinion-service weet jij waar je aan toe bent en kun je vooruit, al dan niet na aanpassingen van onze kant. Tijdens een oriënterend (telefoon)gesprek kunnen wij al goed inschatten wat we voor jou kunnen betekenen. Als we verwachten dat we winst kunnen boeken, komen we graag vrijblijvend bij je langs om de ruimte en installatie met eigen ogen en oren in ons op te nemen. We maken graag een plan ter verbetering van jouw installatie, dan kun jij ervaren wat 30 jaar aan vakmanschap met de geluidsbeleving kan doen.

Hebben wij jouw nieuwsgierigheid te pakken?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en we vertellen wat we voor jou kunnen betekenen.

➜ Neem contact op

Haal meer uit je meetings

Ook jouw vergaderruimte maken we klaar voor de toekomst. Benieuwd hoe we dat gaan doen? Maak geheel vrijblijvend een adviesafspraak en we kijken er samen naar.