Bel direct: 0180 621 000
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Ziekenhuis

Ziekenhuis, Randstad

Zorg, 14-06-2023

Audio installatie
Videoconference

Het nieuwe vergaderen, professionele videoconferences houden

Een ziekenhuis in de regio Rotterdam nam contact op met Wesotronic AV Solutions met de vraag om een nieuwe video- en geluidsinstallatie te plaatsen zodat zij op een professionele manier videoconferences konden houden.

Het ziekenhuis kwam met de volgende casus; In de collegezaal hangen twee projectoren en een geluidsinstallatie. Omdat er in de collegezaal teveel lichtinval is, voldoen deze twee projectoren niet. Tevens is de geluidsinstallatie sterk verouderd en werkt deze niet meer naar behoren.

In overleg tussen Wesotronic AV Solutions en het ziekenhuis is ervoor gekozen om een zogeheten video wall toe te passen. Deze video wall is in staat om een superieure kleurendiepte te tonen, ondanks de hoge lichtinval. De video wall bestaat uit zes grote schermen, waarvan 2 schermen bedoeld zijn voor de medische content en de andere 4 schermen voor de videoconference, en is te bedienen met een tablet. Boven de schermen zijn twee camera’s geïnstalleerd, waarmee videoconferences gehouden kunnen worden en er zijn meerdere speakers opgehangen voor een geweldige klankweergave voor alle denkbare toepassingen.

Via de tablet kunnen verschillende opties van presenteren en weergeven geselecteerd worden. Bij het opstarten van een video-call worden bijvoorbeeld de lichten automatisch gedimd, de microfoon gaat aan en de camera’s stellen zich automatisch in op de juiste positie. Binnen één klik wordt elke vorm van presenteren en vergaderen hiermee mogelijk!