Bel direct: 0180 621 000
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Climate for Life

Climate for Life, Schiedam

MKB, 23-02-2022

Zakelijke telefonie

Modern én flexibel

Zakelijke telefonie via een modern en flexibel platform.

Onze klant Climate for Life was op zoek naar een modern én flexibel platform voor de zakelijke telefonie en is hiervoor in contact gekomen met Wesotronic. Zakelijke telefonie is de levensader van elk communicerend bedrijf. Xelion is in de wereld van VoIP telefonie dé hosted telefonieoplossing uit de cloud, met VoIP Zakelijk van Xelion hebben bedrijven hun bedrijfscommunicatie optimaal op orde. Een optimaal bereikbare organisatie met medewerkers die altijd en overal met VoIP kunnen bellen. Zowel met de vaste telefoon, PC, laptop als met de smartphone.

Wesotronic heeft verschillende demo’s van Xelion gegeven en de klant heeft referentiegesprekken gehad met andere klanten van Wesotronic. Om het proces en de installatie op de juiste manier te laten verlopen heeft Wesotronic in overleg met de klant een plan van aanpak opgesteld en is vanuit daar verder gegaan met de inventarisatie voor het inrichten van de omgeving en het aanmaken van de gebruikers. De daaropvolgende configuratie leverde een telefonieplatform op van Xelion waarin het voor thuiswerkers mogelijk is om onderdeel te zijn van de bedrijfstelefonie middels een applicatie op de laptop en/of smartphone. Integratie naar diverse programma’s zoals Teams en PowerBI is daarbij ook gerealiseerd.

Behalve dat de klant op zoek was naar een modern en flexibel platform is er ook nagedacht over de structuur van de bestaande telefoonnummers. Er is een nieuw en professioneel nummerplan tot stand gebracht waarbij de bestaande regionale nummers zijn gemigreerd naar een nationaal 088 nummerblok. Voorlopig zit er op de regionale nummers nog een doorschakeling naar het 088 nummerblok om onbereikbaarheid te voorkomen.

Voor installatie en livegang van het gehele systeem is er door Wesotronic een training verzorgd voor de +/- 400 werknemers van het bedrijf middels Teams waarin werd uitgelegd hoe Xelion werkt en hoe dit systeem het beste gebruikt kan worden. Door de jarenlange ervaring met het Xelion product heeft Wesotronic de klant zowel gedurende het project als na oplevering kunnen ontzorgen.