Bel direct: 0180 621 000
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Cool Port ll

Cool Port ll, Rotterdam

MKB, 27-01-2022

Camerabewaking
Inbraakbeveiliging
Toegangscontrole

Ijskoud beveiligd

Volledig automatisch vrieshuis voorzien van verschillende beveiligingssystemen.

In de zomer van 2021 is Kloosterboer gestart met de bouw van een nieuw en volledig automatisch vrieshuis op City Terminal Rotterdam, Cool Port II.

Dit nieuwe vrieshuis heeft een oppervlakte van ruim 19.500 m2 met opslagruimte voor 60.000 pallets. Cool Port II heeft indrukwekkende afmetingen; 69m lang, 139m breed en 41m hoog.

Pallets worden aangevoerd door zelf lossende of conventionele vrachtwagens en gaan vanuit de expeditie hal via rollenbanen, draaitafels en sluizen automatisch naar het vrieshuis, waarin kranen volledig geautomatiseerd de pallets op hun plaats zetten. Vanuit het nieuwe 41 meter hoge vrieshuis zullen zeecontainers worden geladen die vervolgens naar de Maasvlakte worden gebracht voor verdere, wereldwijde export.

“Duurzaamheid staat voorop bij Kloosterboer. Het hoogbouwvrieshuis is zo’n 35-45% energiezuiniger ten opzichte van een conventioneel vrieshuis. Het 40 meter hoge gebouw wordt volgens de hoge BREEAM eisen gebouwd. De intentie is om 2.700 zonnepanelen te plaatsen op het dak. Met de reeds bestaande zonnepaneleninstallatie van 11.000 zonnepanelen op Cool Port I is Kloosterboer in de Rotterdamse haven een voorloper met de opwekking van zonne-energie voor eigen gebruik”, aldus het bedrijf.

In dit nieuwe vrieshuis heeft Wesotronic een inbraaksysteem en toegangscontrolesysteem geïnstalleerd. Omdat de temperatuur in dit vrieshuis ruim 24 graden onder nul is moesten alle componenten geschikt zijn om langdurig in deze vrieskou te kunnen functioneren. Begin 2022 is dit project door Wesotronic opgeleverd.