Bel direct: 0180 621 000
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Goudse Waarden

Goudse Waarden, Gouda

Onderwijs, 26-07-2023

Audio installatie
Brandbeveiliging
Inbraakbeveiliging
Intercom
Toegangscontrole

Aspiratiedetectie (ASD) toegepast in een scholengemeenschap

Scholengemeenschap de Goudse Waarden is door Wesotronic voorzien van verschillende (beveiligings)installaties.

Wesotronic heeft de eer gehad om voor de Goudse Waarden in Gouda de inbraakinstallatie, brandmeldinstallatie, geluidsinstallatie met lestijd signalering, intercom en toegangscontrole aan te mogen brengen. De Goudse Waarden is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs en hebben momenteel vier locaties.

Bij dit project heeft Wesotronic gebruik gemaakt van twee bijzondere technieken:

Aspiratiedetectie (ASD)

In de liften van het gebouw is er gebruik gemaakt van aspiratiedetectie (ASD), dit is een geavanceerd systeem dat rook in de lucht kan opsporen voordat er een brand uitbreekt. Het systeem zuigt luchtmonsters aan via een leidingnetwerk en test ze op rookdeeltjes in een detectie-eenheid. Dit systeem is ideaal voor liftschachten waar normale rookdetectors niet voldoende werken.

Lestijd signalering

De geluidsinstallatie met lestijd signalering is een handig systeem speciaal ontwikkeld voor scholen. Deze installatie is in staat om belsignalen, waarschuwingen en berichten uit te zenden via de door Wesotronic geïnstalleerde luidsprekers, sirenes of flitsers. Het systeem kan worden gesynchroniseerd om de exacte en identieke tijd in de school te garanderen en kan zelfs worden gecombineerd met een omroepinstallatie voor aankondigingen of achtergrondmuziek.

Wij zijn trots op het geleverde resultaat en hopen dat de leerlingen en medewerkers van de school kunnen genieten van een veilige en prettige leer- en werkomgeving.