Bel direct: 0180 621 000
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Mbo school

Mbo school, Dordrecht

Onderwijs, 29-08-2023

Audio installatie

Op een mbo school in de regio van Dordrecht heeft Wesotronic een audiovisuele installatie aangelegd in de aula. De nieuwe geluid en video-installatie moest gebruikt kunnen worden voor toespraken, presentaties en weergave, van bijvoorbeeld films. Daarnaast was de eis dat de apparatuur kon worden bediend vanaf meerdere punten, inclusief in de aula zelf.

Om dit mogelijk te maken is een groot deel van de apparatuur, waaronder een 12-kanaals mengpaneel, meerdere draadloze ontvangers, video/laptop aansluitingen, etc., gemonteerd in een mobiel rack. Deze kan op meerdere plekken worden aangesloten en is zo gebouwd dat het niet voor leerlingen toegankelijk is, maar wel is te bedienen door leerkrachten.
Verder zijn er vier witte luidsprekers geplaatst met ingebouwde versterkers (600 Watt per luidspreker) en een digitale sound processor, die in staat zijn om alle gevraagde vormen van weergave aan te kunnen.

De presentaties en films worden weergegeven op 2 video schermen (55 en 85 inch). Het was een bijzondere uitdaging om het grote 85 inch videoscherm boven de trappen, tegen de zijkant van een kolom, te monteren. Hiervoor is een maatwerk steun ontworpen.

Het resultaat is een goede verstaanbaarheid en natuurgetrouwe klank, zowel op de begane grond, als op de trappen. Daarnaast is de weergave van de muziek kwalitatief van een hoog niveau. De videoschermen zijn helder en goed zichtbaar vanuit de hele aula, inclusief de trappen.

De audiovisuele installatie voldoet aan alle eisen en wensen van de opdrachtgever. Kortom: een installatie om trots op te zijn.