Bel direct: 0180 621 000
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Medtronic

Medtronic, Rome

MKB, 30-08-2019

Audio installatie
Draadloos presenteren
Videoconference

Uitdaging opgelost: videoconference-installatie bij een holle wand

Bij Medtronic in Rome mocht Wesotronic AV Solutions het videoconference-systeem vernieuwen.

In samenwerking met Cameo Global Europe heeft Wesotronic AV Solutions bij de klant een videoconference-systeem en display mogen vernieuwen. De installatie bestaat uit de Cisco Webex Room Kit Plus met een NEC 98” Ultra HD Display.

Voordat de werkzaamheden konden worden uitgevoerd, vroegen we uitgebreid na wat voor wanden de ruimte heeft. Ook stelden we vast of er ruimte is voor kabels boven het plafond of onder de vloer en of er kabelgoten gebruikt mochten worden. Al snel bleek dat er een groot scherm op een holle tussenwand geplaatst moest worden.

Ruimtes met een holle (tussen)wand zijn altijd een uitdaging om apparaten die veel wegen aan op te hangen. Vaak is het totale gewicht te groot om alles aan de wand te kunnen bevestigen, omdat het risico bestaat dat het geheel op termijn kapot zal gaan. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om dit toch voor elkaar te krijgen. Zo kunnen we een houten constructie achter de wand plaatsen. Dit vraagt echter over het algemeen veel inzet van de facilitaire afdeling. Bovendien levert het behoorlijk wat onrust op door alle werkzaamheden.

Wesotronic AV Solutions heeft er daarom voor gekozen om een mooie, moderne paalconstructie samen te stellen waarvoor geen aanpassingen nodig waren in de ruimte. De muren werden niet beschadigd en er is dan ook geen blijvende, zichtbare schade aan de wand. Met het enkel verwisselen van een plafondplaat is alles weer te herstellen in de originele staat. In de toekomst is de ruimte zo weer snel in te zetten met een andere bestemming.

Deze paalconstructie is ideaal voor ruimtes die flexibel inzetbaar zijn. De constructie kan vanuit het plafond aan de vloer bevestigd worden of zwevend vanuit het plafond.

Met deze oplossing hebben we ook directe toegang verkregen tot het plafond, waaraan we de microfoons hebben bevestigd. Hierdoor zijn er geen kabelgoten of vloergoten nodig, waardoor de ruimte vrij blijft van obstakels. Wat overblijft is een strakke, sierlijke presentatieruimte.