Bel direct: 0180 621 000
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Scherpenhuizen

Scherpenhuizen, Eindhoven

Industrie, 20-11-2020

Audio installatie
Brandbeveiliging
Camerabewaking
Datanetwerk
Inbraakbeveiliging
Toegangscontrole

Intelligente koppelingen bij Scherpenhuizen

In Eindhoven mochten de Utron Group opnieuw een complete (elektro)technische installatie realiseren.

Opnieuw mochten we aan de slag voor onze klant Scherpenhuizen die gespecialiseerd is in de im- en export, verpakken, op- en overslag en distributie van groente, fruit en exoten. Begonnen als traditionele veilingverkoper is Scherpenhuizen inmiddels ontwikkeld tot een moderne vers leverancier, die met een hoge mate van klantori├źntatie het volledige groenteassortiment levert. Scherpenhuizen is begin 2018 gestart met de planvorming voor een nieuw warehouse wat werd gerealiseerd in Eindhoven, naast het recent gebouwde distributiecentrum waar Wesotronic en ETB de Noord ook al verschillende (elektro)technische installaties mochten realiseren.

Het pand beschikt over een inbraaksysteem in verschillende gradaties. In het pand bevindt zich een bedraad en draadloos toegangscontrolesysteem die registreert wie er in welke ruimte stapt en of dit toegestaan is. De geluids- /omroepinstallatie die voor de muziek zorgt op de werkvloer is gekoppeld aan een signalering van verschillende werktijden waardoor het wisselen van de ploegen vlekkeloos gaat. De data-infrastructuur die door Wesotronic is verzorgd bestaat uit een ring van glasvezelnetwerk met meerdere patchkasten die alle werkplekken bekabeld. Een wifinetwerk en brandmeld-/ ontruimingsinstallatie mochten ook niet ontbreken.

De intelligente koppelingen in de systemen zijn optimaal te gebruiken door een overkoepelend securityplatform dat ervoor zorgt dat alle systemen eenvoudig te bedienen zijn, er een duidelijk overzicht is en procedures kunnen worden vastgelegd. Verschillende vormen van signalering geeft de klant inzicht in het huidige proces, kan precieze optimalisaties doorvoeren en ziet al snel of deze een positief effect hebben op het proces.

Door de eerdere samenwerking tussen beide partijen werd er dit keer gefocust op de procesverbeteringen die omgezet moesten worden in technische oplossingen. De wensen van de klant stonden voorop en daarin kreeg Wesotronic de vrijheid om eigen idee├źn en verbeteringen aan te dragen. De nauwe samenwerking in dit project bracht ons tot een mooi resultaat dat we echt samen met de klant hebben mogen realiseren.